logo
  NaslovnaSuveniri HrvatskePoklon pločiceMaketeOstaloKontakt

 

Vukovar

Osijek

Hvar

Našice

Valpovo

Donji Miholjac

Dalmatinska kuća

Slavonska kuća

Vukovar

Vukovarski vodotoranj

Vukovarski vodotoranj1

Suvenir Vukovarski vodotoranj - Vukovarski vodotoranj izgrađen je 1968. na ulazu u gradsko naselje Mitnica i uzdiže se visoko iznad Dunava. Visina mu je 50,33 m, kapaciteta 2200 m3. Sve do početka rata na vrhu vodotornja se nalazio restoran s vidikovcem na Vukovar, Dunav i Srijem. Tijekom srpske agresije vodotoranj je bio jedan od najčešćih meta neprijateljskog topništva, te je na objektu vidljivo više od 600 oštećenja. Budući da je spomen-obilježje Domovinskog rata oštećenja će nakon obnove ostati vidljiva kao dokaz pogrešnoj ideologiji napadača na Hrvatsku.

za detaljniji prikaz kliknite na slike

 

Vukovarski vodotoranj kocka1 Vukovarski vodotoranj - pločica sa kemijskom1 Vukovarski vodotoranj pločica crna1 Vukovarski vodotoranj staklo1

Križ na Dunavu

Križ na Dunavu1

Suvenir Križ na Dunavu - Križ na Dunavu je spomenik za sve one koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Nalazi se na ušću Vuke u Dunav, u centru Vukovara. Bijeli križ je djelo kipara Šime Vidulina isklesano na kamenu u obliku slova V. Na križu je  uklesano glagoljicom ''Navik on živi ki zgine pošteno'', zajedno sa Hrvatskom šahovnicom, te natpisom ''Žrtvama za slobodnu Hrvatsku''.
za detaljniji prikaz kliknite na slike

 

Križ na Dunavu kocka1      

 

 

Copyright © Sumart 2011.
design Stjepan Firšt